Elektronické tituly

Čo sú elektronické knihy?

Pojem E-Book (elektronická kniha, eBook, ebook, digitální kniha) sa najčastejšie používa pre označenie digitálneho ekvivalentu tlačenej knihy. Niekedy sa týmto pojmom označuje aj zariadenie, ktoré slúži na čítanie takýchto súborov. Správnejšie sa však takéto zariadenie volá čítačka elektronických kníh (ebook reader).

Aká je dostupnosť elektronických kníh?

  • e-knihy sú dostupné po zakúpení, stiahnutím požadovaného formátu z našej stránky
  • za e-knihy je možné platiť len bezhotovostne
  • e-knihy sa dajú čítať len pomocou elektronických čítačiek, alebo softvéru v počítači, tablete alebo mobilnom telefóne

Aké sú formáty elektronických kníh?

Elektronické knihy ponúkame v dvoch formátoch: PDF a EPUB. Formát PDF iste poznáte, verne kopíruje vzhľad kníh, EPUB je formát vhodný pre čítanie na rôzne veľkých obrazovkách, pretože sa text je schopný prispôsobiť danej veľkosti.

U niektorých titulov sú k dispozícii oba formáty, u niektorých iba jeden. To záleží predovšetkým na konkrétnom vydavateľovi a autorských právach spojených s daným dielom.

Formát Podporované zariadenia Poznámka
PDF Čítačky, iPhone-y, iPad-y, OS Android, Windows, Mac, Linux E-kniha môže obsahovať vodoznak
EPUB Čítačky, iPhone-y, iPad-y, OS Android, Windows, Mac, Linux E-kniha môže obsahovať vodoznak

Elektronické audioknihy

Audiokniha, alebo kniha na počúvanie je v užšom zmysle zvukový záznam čítania a prednesu textového diela publikovaný na internete. Na našej stránke sú elektronické audioknihy prístupné vo formáte MP3, ktoré je po zakúpení a stiahnutí možné prehrať v počítači alebo prenosnom MP3 prehrávači.

Autorské práva

Na digitálny obsah sa tiež vzťahujú autorské práva. Digitálne knihy sú technicky zabezpečené pomocou DRM (Digital Rights Management), čo je možné voľne preložiť ako Správa digitálnych práv.